Κέντρο Ξένων Γλωσσών & Πληροφορικής
Νικολάκη – Χατζηδάκη

Το κέντρο μας έχει μία ξεχωριστή πορεία στους τομείς της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης και της πληροφορικής τα τελευταία 16 χρόνια.

Ξεκίνησε ως ένα μικρό μαθησιακό περιβάλλον, με όραμα όμως την αριστεία στην εκμάθηση και τη διδασκαλία, και παράλληλα την αρμονική συνεργασία εκπαιδευτικών, γονέων και σπουδαστών. Σήμερα οι υψηλές επιδόσεις και τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας που σημειώνουν οι σπουδαστές μας, σε αυτό το περιβάλλον φροντίδας και υποστήριξης που παρέχουμε, είναι για εμάς η μεγαλύτερη αναγνώριση και ανταμοιβή.

Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας εξασφαλίζεται η άνετη φιλοξενία των σπουδαστών μας σε ένα περιβάλλον άρτια εξοπλισμένο, ασφαλές, λειτουργικό, μοντέρνο και φιλικό.

Το Κέντρο μας διαθέτει 6 ευρύχωρες αίθουσες διδασκαλίας εξοπλισμένες με διαδραστικούς πίνακες, αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών, πολύ καλά οργανωμένη σύγχρονη βιβλιοθήκη και έναν χώρο επικοινωνίας με τους κηδεμόνες για θέματα εκπαίδευσης.      

Στο Κέντρο μας διδάσκουν Έλληνες και ξένοι καθηγητές, άριστα καταρτισμένοι με πανεπιστημιακούς και μεταπτυχιακούς τίτλους.

Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη συνεχή κατάρτιση και επιμόρφωση του προσωπικού πάνω στις τελευταίες εξελίξεις στην ξενόγλωσση εκπαίδευση και σε θέματα τεχνολογία,  μεθοδολογίας, ψυχολογίας μαθητών, κτλ. Εκτός από τους μαθητές μας και οι καθηγητές μας αξιολογούνται αδιάλειπτα.

Τα προγράμματα σπουδών που παρέχουμε είναι μελετημένα με κάθε λεπτομέρεια με γνώμονα την παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου.

Προσεγγίζουμε σωστά την κάθε ξένη γλώσσα επιλέγοντας έξυπνα την ύλη και τα βιβλία. Το μάθημα οργανώνεται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι ενδιαφέρον, διαδραστικό, διασκεδαστικό, γρήγορο και  ουσιαστικό. Οι σπουδαστές μας, ανάλογα με το επίπεδο, το ζητούμενο, αλλά και το χρόνο που μπορούν να διαθέσουν, εντάσσονται στα κατάλληλα, για τη δική τους περίπτωση, τμήματα. 

Καθημερινά υπάρχει προσωπική επικοινωνία με τους γονείς σχετικά με απουσίες ή θέματα επίδοσης των μαθητών.

Επιπλέον μπορεί ο γονέας να ενημερωθεί, κατόπιν συνεννόησης, οποιαδήποτε μέρα επιθυμεί για την πρόοδο του παιδιού του. Οι καθιερωμένες συναντήσεις καθηγητών – γονέων είναι τρεις φορές τον χρόνο, μία σε κάθε τρίμηνο, ενώ στα ενδιάμεσα διαστήματα υπάρχει επίσημη ενημέρωση μέσω των Δελτίων Περιγραφικής Αξιολόγησης. Στόχος μας είναι να προωθήσουμε θετική και ανοιχτή σχέση μεταξύ εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών. 

Το Κέντρο μας ακολουθεί το πρόγραμμα των σχολείων. Κλείνει και ανοίγει μαζί με τα σχολεία στις διακοπές Χριστουγέννων και Πάσχα.

Επίσης παραμένει κλειστό στις επίσημες αργίες:
– Τις θρησκευτικές γιορτές των Τριών Ιεραρχών και του Αγίου Πνεύματος
– Τις εθνικές επετείους της 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου
– Τη 17η Νοεμβρίου
– Την Καθαρά Δευτέρα
– Την 1η Μαΐου

Τα δίδακτρα είναι διαφορετικά για κάθε γλώσσα και τάξη. Υπολογίζονται σύμφωνα με το σύνολο των ωρών διδασκαλίας κάθε σχολικού έτους και καταβάλλονται σε 8 ή 9 ισόποσες δόσεις, ανάλογα με την περίοδο έναρξης της σχολικής χρονιάς (οι μικρές τάξεις ξεκινούν τον Οκτώβριο). Τα δίδακτρα είναι ετήσια και έχουν υπολογιστεί συμπεριλαμβανομένου τις επίσημες και τοπικές σχολικές αργίες.

Τα δίδακτρα παραμένουν σταθερά τα τελευταία χρόνια ενώ αυξάνεται συνεχώς η ποιότητα παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης. Υπάρχουν ειδικές προσφορές για μαθητές που παρακολουθούν δύο γλώσσες ή για αδέρφια που φοιτούν στο κέντρο μας ανεξαρτήτως γλώσσας ή τμήματος.